top of page

Wat kan coaching van individuen betekenen voor uw bedrijf?

Leven is werken

Werken is leven (en omgekeerd). De oude Grieken hadden niet zomaar slechts een enkel woord voor beide begrippen. Een bedrijf is daarom bij uitstek de plek waar mensen tot zelfrealisatie komen.

 

Een organisatie leeft en verandert door de mensen die er werken, leven en veranderen. Hoe meer mensen zichzelf worden, des te meer slagkracht, creativiteit en hoogwaardige rationaliteit ontwikkelt ook het bedrijf. Via hun mensen help ik bedrijven graag vooruit. Ik doe dit bij uitstek door sleutelpersonen mee te nemen in een individueel groeitraject waarin functioneren op het werk een centrale plaats inneemt.

 

De coachee als re-generator van uw organisatie

Aan de coachee worden tijdens de begeleiding nieuwe denkkaders, instrumenten, formats, zowel als adviezen aangereikt. Hij of zij zal daarnaast dagelijks dienen te oefenen om vaardigheden te verwerven. Door mijn jarenlange loopbaan als consultant en lesgever/coach heb ik een schatkamer aan materiaal ter beschikking en ik geef deze dingen graag mee. De coachee wordt uitgenodigd om deze zaken te gebruiken en te doen landen binnen het bedrijf. Zo is het leereffect voor de coachee én voor de organisatie krachtig en blijvend en brengt de coachee herstel en vernieuwing voor het grotere geheel.

Coaching als krachtig wapen bij burn-outpreventie en reïntegratie

Mensen die meer inzicht krijgen in zichzelf, die beter met tijd leren omgaan, die bestaansrecht opeisen en vragen wat ze nodig hebben om de job goed te doen, die de juiste rol leren opnemen en die beginnen leven vanuit hun missie en waarden, zijn weerbaarder, productiever, gezonder, creatiever en gelukkiger. Ik begeleid coachees die voelen dat ze stilaan greep verliezen en breng hen terug bij zichzelf voor het te laat is. Na fysiek herstel help ik bij de reïntegratie op de werkvloer.

 

Ben ik geschikt om u of een van uw medewerkers te helpen? Neem een kijkje onder: 'de coach'

 

Hoe kies je als leidinggevende een coach voor je medewerker?

 

Personal coaching heeft enkel effect als de coachee zelf overtuigd is van het bestaan van een probleem of een uitdaging zinvol vindt. In principe is degene die last ondervindt degene die de coaching nodig heeft. Een tweede voorwaarde voor succes is dat de coachee ervan overtuigd is dat de gekozen coach hem/haar echt kan helpen.

 

Daarom is het van belang dat:

 

- de coachee zelf mee de coach kiest;

- de coachee zelf de outcome van de coaching bepaalt of deze kan herformuleren zijn of haar eigen woorden

 

Zijn deze voorwaarden vervuld, dan kan er krachtdadig en resultaatgericht gewerkt worden en een passend traject worden uitgestippeld.

 

 

bottom of page