Image by Eva Blue

EXECUTIVE COACHING

Resultaten halen is één ding. Heel wat mensen kunnen dat. Mensen inspireren zodat resultaten halen, samen met anderen, moeiteloos verloopt en anderen hierdoor groeien, dat is iets helemaal anders. Het is misschien wel de droom van ieder leider om dat te kunnen. Het lijkt weinigen gegeven. Inspirerend leiderschap van dat kaliber komt niet vanzelf, maar het kan wel bewust ontwikkeld worden.

Inspirerend leiderschap vereist een bepaald ontwikkelingsniveau, een zeker bewustzijn. Het is een bewustzijn dat in de eerste plaats multiperspectivistisch is. Het vereist met andere woorden een hogere vorm van rationaliteit en van inleving. Dit betekent dat het niet haalbaar is zonder meedogenloze zelfkennis, in het reine zijn met het verleden en werkelijke volwassenheid. Inspirerend leiderschap bouwt daarenboven altijd op een verzorgd lichaam dat met het hoofd in verbinding staat. Tenslotte vereist inspirerend leiderschap een hoop liefde, een warm hart en een grote betrokkenheid op de wereld en dus ook een kosmologische ingesteldheid die dat mogelijk maakt.

Wat je als leider terugkrijgt voor het lopen van dit ontwikkelingspad zijn energie, verbinding, retentie van medewerkers, impact, betere resultaten en een betere work-life balans.

Werken aan dit soort leiderschap kan:

  • 'on the job' waarbij de dagelijkse vraagstukken als basis voor groei worden gebruikt. Voor dit traject is geen screening vereist, enkel een intakegesprek.

  • Het kan ook via een uitgestippeld individueel coaching/teaching-programma: de Executive Track, waarin alle aspecten van inspirerend leiderschap worden belicht.

  • Er is ook een groepstraject in de maak voor mensen die liever samen met peers groeien.

Graag hulp bij het uitzoeken van de juiste fit? Neem gerust contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.