top of page

Ontsnap aan deze vijf beperkende overtuigingen rond werk en ontdek je ware potentieel

Updated: Apr 30


In mijn jarenlange praktijk hoor ik nog steeds heel vaak deze top vijf van zelfbeperkende uitspraken die mensen gevangen houden in een werkomgeving die niet bij hen past:


  1. "Het is overal wel iets."

  2. "Doorzetten en volhouden (zo is het mij geleerd)."

  3. "Ik mag al blij zijn dat..."

  4. "Ik wil niet egoïstisch zijn, ik wil iets betekenen."

  5. "Zonder mij komt het niet goed."


Maar wat brengt al dat doorzetten, al die loyaliteit en al het rationaliseren van foute omstandigheden eigenlijk op? Hoe kan iets wat niet goed is voor de werknemer ooit goed zijn voor de werkgever? En vice versa, hoe kan iets wat niet goed is voor de ondernemer goed zijn voor de werknemer of de klant.


Hier tegenover plaats ik graag 5 bevrijdende overtuigingen rond werk:


  1. Niet alle contexten zijn hetzelfde; selectiviteit is beter dan jezelf in een verkeerde mal te persen. Een slechte context bestaat dus ook niet, alleen een slechte match.

  2. Volhouden heeft pas zin als de wet van geven en nemen (van energie geven en nemen) wordt gehonoreerd.

  3. Je hebt slechts één baan nodig. Zelfs als het een onconventionele baan is die je gelukkig maakt, is er een kans dat je die vindt, of zelf creëert.

  4. Als je op de juiste plek zit, een plek die jou energie geeft, kun je meer betekenen.

  5. Wat voor jou een opoffering is, kan voor iemand anders een roeping zijn (en omgekeerd). Dus het komt wel goed zonder jou en jij mag gaan waar het moeiteloos gaat.


Waarom blijven we dan telkens fundamenteel verkeerd kiezen? Waarom kennen we onszelf zo slecht? De loopbaanbegeleiding die ik aanbied kan misschien een doorbraak voor jou forceren.


Mijn methode focust fundamenteel op het kiezen van de juiste context, niet op aanpassing of het werken aan vaardigheden of het wegwerken van zwakheden. Ontdek welke omgeving jij precies nodig hebt om moeiteloos het beste van jezelf te geven en leer solliciteren vanuit gelijkwaardigheid. Ben jij er klaar voor? Contacteer me voor een gratis kennismaking.Kristien De Wolf

Life & Business Coaching

+32 476407415


Hoog opgeleid, 25 jaar ervaring, passioneel geïnteresseerd in mensen
Recent Posts

See All

Comments


bottom of page