top of page

Goede voornemens? Deze 3 koos ik.


Ik heb er toch weer over nagedacht vandaag, op de laatste dag van de Kerstvakantie. Ik zat aan de ontbijttafel nog te genieten van een extra kopje koffie en dacht bij mezelf: ‘En hoe zit dat nu, mevrouw de coach, met jouw goede voornemens voor 2018?’

Ik deel mijn voornemens graag met jou en misschien kan ik je inspireren om ook na te denken over die van jou. Iets uitspreken of opschrijven geeft focus, dan begint het al echt te bestaan.

Eén: focus

Een speelt zich af in mijn hoofd. Ik ga me beter te organiseren. Er komt meer op me af, omdat ik erom gevraagd heb en ervoor heb gewerkt, maar er is daardoor minder tijd. Door mijn focus te verhogen wil ik minder versnipperde plukjes breindodende, hartverlammende administratie in mijn leven en meer genieten van met mensen te spreken en bij te leren. Plannen en ordenen, zodat er tijd blijft om te lezen, te denken en te schrijven en aandachtig met de belangrijke mensen in mijn leven bezig te zijn. Tijd om te genieten van de wereld ook. Dat vraagt discipline, keuzes maken, nee zeggen op een vraag, volmondig ja zeggen op een andere. Het vergt ook af en toe een kast oprommelen (een echte of een denkbeeldige) en dingen weggooien die me niet meer dienen.

Wat speelt er in jouw hoofd?

Twee: moed

Twee gaat over mijn missie en mijn hart. Ik weet wat ik wil neerzetten en ik voel dat het waarachtig, speels en samenhangend moet zijn, dat ik zelf samenhangend wil zijn, één met mezelf en verbonden met de wereld. Alleen wens ik me nog meer moed toe om ook echt te zeggen wat ik denk of voel, zelfs als dit niet politiek correct is. Ik hoop op de wijsheid en de hartelijkheid om het liefdevol te kunnen zeggen, zonder oordeel en zonder boosheid om wat mij onjuist of onrechtvaardig lijkt.

Wat vertelt jouw hart? Wat wil jij neerzetten?

Drie: fitheid

Drie gaat over mijn lichaam. Daar zijn de uitdagingen aanzienlijk. Op tijd ontspannen, mijn lichaam blijven lezen, het geven wat het nodig heeft. Dit is niet altijd gemakkelijk voor iemand die zich geweldig vlug hoog en droog in haar hoofd oprolt en er liefst niet meer uitkomt. Toch ga ik er wel uitkomen, mijn voeten op de grond zetten, buiten in de gezonde lucht rondhossen, kijken, ademen. Ook wil ik met aandacht gezond eten maken voor mijn gezin en voor mij zelf en het ook allemaal opeten. Tenslotte rust nemen, geen gaten laten vallen, elke dag mediteren, al is het maar tien minuutjes.

Wat vraagt jouw lichaam?

Ik weet dat dit voor mij het recept is om er echt te kunnen staan en zichtbaar uit te stralen wat ik verkondig. Al is het eerlijk waar, een heel gedoe om terug in de regelmaat te stappen na een periode van relatieve chaos, ik heb er zin in en ik ben het echt van plan omdat ik weet wat het me oplevert. Ik hoop en wens dat ook jij in 2018 kan neerzetten wat je je hebt voorgenomen, dat je op de plek geraakt waar je het beste van jezelf kan geven en inspirerend kan zijn voor anderen. Wat ben jij bereid daarvoor te doen?

Deel het hier of elders als je zin hebt. Delen maakt het echter, delen geeft het kracht. Dus laat maar komen, laat ons heel even jouw getuige zijn.

Tenslotte nog dit: voor het eind van deze maand mag je een prachtige, nieuwe Leadershipcase van mij verwachten. Een spannend verhaal over een werkelijk indrukwekkend staaltje 360° leiderschap.

Intussen alvast Happy 2018!

Kristien De Wolf

kristien.dewolf@mypersonalcoach.be

128 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page